Det danske børnevaccinationsprogram:

Alder Vaccination
3 mdr. difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og Pneumokokvaccine
5 mdr.  ** difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og Pneumokokvaccine
12 mdr. ** difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og Pneumokokvaccine
15 mdr. MFR 1
4 år  ** MFR 2
5 år ** difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år HPV , 1. og 2. vaccine

Endvidere kan kvinder vaccineres gratis mod røde hunde, evt. i form af MFR-vaccination.  **  )  Angiver samtidig børneundersøgelse.

HPV vaccination mod livmoderhalskræft:

Den 1. september 2019 blev indført  HPV-vaccination til både piger og drenge i børnevaccinationsprogrammet. Det betyder, at drenge, ligesom piger, kan få HPV-vaccinationen gratis, hvis de er født i sidste halvdel af 2007 eller senere.

HPV -catch up til drenge og unge mænd:

Fra d. 1. februar 2020 kan drenge født i 2006 eller 1. halvdel af 2007 også få gratis HPV vaccinationen. Tilbuddet gælder også unge mænd i alderen 18-25, der har sex med mænd. Tilbuddet er midlertidigt og udløber ved udgangen af 2021.

Personer over 18 år kan aftale HPV-vaccination til privattakst, som er 430 kr + vaccinernes pris. 

Pneumokokvaccination:

Pneumovax tilbydes gratis til alle over 65 år. Derudover er tilbuddet om gratis vaccination pr. 15.12.2021 udvidet til også at omfatte personer under 65 år med forhøjet risiko for invasiv pneumokoksygdom. Vaccinen beskytter mod visse pneumokokstammer, og disse kan kan medføre lungebetændelse, blodforgiftning og meningitis. Kontakt sekretæren for at blive skrevet op til vaccination.

Influenzavaccination:

Følgende personer er omfattet af Sundhedsstyrelsens tilbud om gratis influenzavaccination:

  • Er fyldt 65 år inden den 15. januar 2022
  • Kroniske sygdomme (hjerte – og karsygdom, diabetes type 1 eller 2, kronisk lungesygdom)
  • Svært overvægtige med BMI >35
  • Førtidspensionister
  • Immunsupprimerede og deres husstandskontakter efter lægelig vurdering
  • Børn på 2-6 år
  • Gravide i 2. og 3. trimester
  • Sundheds- og plejepersonale
  • Børn og voksne med andre alvorlige sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko.

Se evt. yderligere information på linket her: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2021/1841

Personer, som ikke er i målgruppen for det gratis tilbud om influenzavaccination, kan som vanligt vaccineres mod privat honorar, men  først efter den 22. oktober 2021.

MFR-vaccination til voksne:

Voksne over 18 år, der ikke er vaccineret mod mæslinger, og som ikke har haft sygdommen, kan blive vaccineret gratis. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle børn og unge under 18 år vaccineres mod mæslinger som en del af børnevaccinationsprogrammet, og at alle ikke-immune voksne vaccineres. Vaccinationen er gratis til disse grupper.

Kighostevaccination til gravide: 

Gravide i 3. trimester (uge 29 – 40) kan få tilbudt gratis kighostevaccination frem til 31. marts 2022. Gravide med mindre end én uge til forventet fødsel anbefales ikke vaccinen, da der ikke forventes forebyggende effekt for det nyfødte barn.