Det danske børnevaccinationsprogram


Alder Vaccination
3 mdr. difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og Pneumokokvaccine
5 mdr.  ** difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og Pneumokokvaccine
12 mdr. ** difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og Pneumokokvaccine
15 mdr. MFR 1
4 år  ** MFR 2
5 år ** difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år HPV , 1. og 2. vaccine

Endvidere kan kvinder vaccineres gratis mod røde hunde, evt. i form af MFR-vaccination.

**  )       Angiver samtidig børneundersøgelse.

HPV VACCINATION MOD LIVMODERHALSKRÆFT

Den 1. september 2019 blev indført  HPV-vaccination til både piger og drenge i børnevaccinationsprogrammet. Det betyder, at drenge, ligesom piger, kan få HPV-vaccinationen gratis, hvis de er født i sidste halvdel af 2007 eller senere.

HPV -catch up til drenge og unge mænd

Fra d. 1. februar 2020 kan drenge født i 2006 eller 1. halvdel af 2007 også få gratis HPV vaccinationen. Tilbuddet gælder også unge mænd i alderen 18-25, der har sex med mænd. Tilbuddet er midlertidigt og udløber ved udgangen af 2021.

Personer over 18 år kan aftale HPV-vaccination til privattakst, som er 430 kr + vaccinernes pris.

INFLUENZAVACCINATION

Vi kom godt i gang med influenzavaccinationer samt en del pneumokokvaccinationer ved vores indsats d.1/10 og d. 8/10 2020. Der var influenzavacciner til alle fremmødte, men desværre slap pneumokokvaccinen op, og nogle dage efter også influenzavaccinerne. Derefter er vaccineleveringen først gradvist kommet i gang.

Nu her en uge inde i december har vi fået melding om at vaccineleverancen bliver mere stabil, dog stadig med maximum på den enkelte levering ( som vi får ugentligt )
Vi har vaccineret mange med kroniske sygdomme og fortsætter hermed, men også raske ældreborger over 65 år må gerne ringe mhp. bestilling af vaccination.  Vi prioriterer indtil videre de nævnte grupper.

Vi fralægger vaccinen efter aftale, så man ikke kommer forgæves.  TIDSBESTILLING VIA KONTAKT TIL SEKRETÆR på tlf. 86943322.  Man skal bære mundbind og holde 2 meters afstand til andre i venteværelset.

Vaccinen er   gratis, hvis du er over 65 år, er førtidspensionist eller ved visse  kroniske sygdomme samt gravide i 2. og 3. trimester.

Også gratis for personale i sundhedssektoren.

Tilbuddet gælder principielt fra 1. oktober og t.o.m 14/1 2021. For gravide  i 2. og 3. trimester  t.o.m 28/2 2021.

PNEUMOKOKVACCINATION

Pneumovax tilbydes nu gratis til alle over 65 år. Den beskytter mod visse pneumokokstammer, og disse kan kan medføre lungebetændelse, blodforgiftning og meningitis. Den kan gives samtidigt med influenzavaccinen. Se også under INFLUENZAVACCINATION.

MFR-vaccination til voksne

Voksne over 18 år, der ikke er vaccineret mod mæslinger, og som ikke har haft sygdommen, kan blive vaccineret gratis.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle børn og unge under 18 år vaccineres mod mæslinger som en del af børnevaccinationsprogrammet, og at alle ikke-immune voksne vaccineres. Vaccinationen er gratis til disse grupper.


 KIGHOSTEVACCINATION til gravide. 

Tilbud om revaccination til gravide i 3. trimester mod kighoste løber i hele året 2020