Det danske børnevaccinationsprogram


Alder Vaccination
3 mdr. difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og Pneumokokvaccine
5 mdr.  ** difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og Pneumokokvaccine
12 mdr. ** difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og Pneumokokvaccine
15 mdr. MFR 1
4 år  ** MFR 2
5 år ** difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år HPV , 1. og 2. vaccine

Endvidere kan kvinder vaccineres gratis mod røde hunde, evt. i form af MFR-vaccination.

**  )       Angiver samtidig børneundersøgelse.

HPV VACCINATION MOD LIVMODERHALSKRÆFT

Den 1. september 2019 blev indført  HPV-vaccination til både piger og drenge i børnevaccinationsprogrammet. Det betyder, at drenge, ligesom piger, kan få HPV-vaccinationen gratis, hvis de er født i sidste halvdel af 2007 eller senere.

HPV -catch up til drenge og unge mænd

Fra d. 1. februar 2020 kan drenge født i 2006 eller 1. halvdel af 2007 også få gratis HPV vaccinationen. Tilbuddet gælder også unge mænd i alderen 18-25, der har sex med mænd. Tilbuddet er midlertidigt og udløber ved udgangen af 2021.

Personer over 18 år kan aftale HPV-vaccination til privattakst, som er 430 kr + vaccinernes pris.

INFLUENZAVACCINATION

Her i 2020 samler vi influenzavaccination på bestemte dage. D. 1/10 og d. 8/10 2020  fra kl. 13,00 til 16,00 holder vi åbent for vaccination uden tidsbestilling. Der er en særlig vaccine til 85-årige og ældre som vi regner med er leveret til brug d. 8/10, men desværre når den ikke at blive leveret til d. 1/10.
Man møder op og kommer til i rækkefølge. Venteværelset kan rumme 12 personer. Medbring derfor overtøj efter dagens vejr og
naturligvis mundbind. Vi vil være 5-6 læger/personaler som vaccinerer, så det kan gå hurtigt. Man forlader huset via bagdøren
(pil på gulvet) , spritter hænder på rampen udenfor. Jvf. Sundhedsstyrelsens anbefalinger venter man 10 min med at forlade stedet.
Hold venligst “coronaafstand” men hold øje med hinanden og hent hjælp hvis én bliver dårlig efter vaccinationen. Det sker heldigvis meget sjældent.

Afhængigt af behovet kan der blive tale om flere lignende dage med influenzavaccination.  Hvis det resterende behov ikke er ret stort
bliver der en anden ordning. Der kommer nærmere besked her på siden efter d. 8/10.

Vaccinen er   gratis, hvis du er over 65 år, er førtidspensionist eller ved visse  kroniske sygdomme samt gravide i 2. og 3. trimester.
Også gratis for personale i sundhedssektoren.

Tilbuddet gælder fra 1. oktober og t.o.m 14/1 2021. For gravide  i 2. og 3. trimester  t.o.m 28/2 2021.

PNEUMOKOKVACCINATION

Pneumovax tilbydes nu gratis til alle over 65 år. Den beskytter mod visse pneumokokstammer, og disse kan kan medføre lungebetændelse, blodforgiftning og meningitis. Den kan gives samtidigt med influenzavaccinen.

MFR-vaccination til voksne

Voksne over 18 år, der ikke er vaccineret mod mæslinger, og som ikke har haft sygdommen, kan blive vaccineret gratis.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle børn og unge under 18 år vaccineres mod mæslinger som en del af børnevaccinationsprogrammet, og at alle ikke-immune voksne vaccineres. Vaccinationen er gratis til disse grupper.


 KIGHOSTEVACCINATION til gravide. 

Tilbud om revaccination til gravide i 3. trimester mod kighoste løber i hele året 2020