Det danske børnevaccinationsprogram


Alder Vaccination
3 mdr. difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og Pneumokokvaccine
5 mdr.  ** difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og Pneumokokvaccine
12 mdr. ** difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og Pneumokokvaccine
15 mdr. MFR 1
4 år  ** MFR 2
5 år ** difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år HPV , 1. og 2. vaccine

Endvidere kan kvinder vaccineres gratis mod røde hunde, evt. i form af MFR-vaccination.

**  )       Angiver samtidig børneundersøgelse.

HPV VACCINATION MOD LIVMODERHALSKRÆFT

Den 1. september 2019 blev indført  HPV-vaccination til både piger og drenge i børnevaccinationsprogrammet. Det betyder, at drenge, ligesom piger, kan få HPV-vaccinationen gratis, hvis de er født i sidste halvdel af 2007 eller senere.

HPV -catch up til drenge og unge mænd

Fra d. 1. februar 2020 kan drenge født i 2006 eller 1. halvdel af 2007 også få gratis HPV vaccinationen. Tilbuddet gælder også unge mænd i alderen 18-25, der har sex med mænd. Tilbuddet er midlertidigt og udløber ved udgangen af 2021.

Personer over 18 år kan aftale HPV-vaccination til privattakst, som er 430 kr + vaccinernes pris.

INFLUENZAVACCINATION

Vi er kommet godt i gang med influenzavaccinationer samt en del pneumokokvaccinationer ved vores indsats d.1/10 og d. 8/10 2020 , hvor man mødte frem  fra kl. 13,00 til 16,00 uden tidsbestilling. Der var influenzavacciner til alle fremmødte, men desværre slap pneumokokvaccinen op.
Status her i uge 43 er at vi igen har pneumokokvacciner men Seruminstituttet har kun sendt en begrænset mængde influenzavacciner. Vi forholder os derfor konkret til hver enkelt som ringer mhp. vaccination og vurderer ud fra helbredsmæssige kriterier.  Det foregår ved TIDSBESTILLING VIA KONTAKT TIL SEKRETÆR. Derved kan vi undgå at man møder op, uden vi har vaccinen klar.  Det er nok via de almindelige medier man som borger bedst holder sig orienteret om vaccineleveringer til Danmark.

Vaccinen er   gratis, hvis du er over 65 år, er førtidspensionist eller ved visse  kroniske sygdomme samt gravide i 2. og 3. trimester.

Også gratis for personale i sundhedssektoren.

Tilbuddet gælder principielt fra 1. oktober og t.o.m 14/1 2021. For gravide  i 2. og 3. trimester  t.o.m 28/2 2021.

PNEUMOKOKVACCINATION

Pneumovax tilbydes nu gratis til alle over 65 år. Den beskytter mod visse pneumokokstammer, og disse kan kan medføre lungebetændelse, blodforgiftning og meningitis. Den kan gives samtidigt med influenzavaccinen. Se også under INFLUENZAVACCINATION.

MFR-vaccination til voksne

Voksne over 18 år, der ikke er vaccineret mod mæslinger, og som ikke har haft sygdommen, kan blive vaccineret gratis.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle børn og unge under 18 år vaccineres mod mæslinger som en del af børnevaccinationsprogrammet, og at alle ikke-immune voksne vaccineres. Vaccinationen er gratis til disse grupper.


 KIGHOSTEVACCINATION til gravide. 

Tilbud om revaccination til gravide i 3. trimester mod kighoste løber i hele året 2020